Germania a pierdut încă o dronă Heron-1 în Afganistan. E al doilea UAV care se prăbușește în ultimele luni
Autor: Eduard Pascu pe 08 apr, 13:11 | Forțele aeriene

O nouă dronă Heron-1 a Bundeswehr s-a prăbușit în Afganistan. Acesta este al doilea eveniment de acest gen în mai puțin de șase luni.

Conform raportului, din primele informații se pare că prăbușirea dronei este pusă pe seama unei defecțiuni a motorului. Senzorii au fost demontați de pe dronă, iar incidentul este în curs de investigare.

Drona Heron-1 fabricată de Israel Aerospace Industries era folosită de armata germană pentru misiunile din Afganistan. Se pare că incidentul a avut loc la aproximativ 40-50 km de orașul Mazar-e-Sharif. Acesta este al doilea incident de acest gen din noiembrie 2020, când a fost raportat un incident similar cu o dronă Heron a Bundeswehr.

Armata germană a confirmat incidentul și a spus că operatorul a reușit o aterizare forțată.

 

Per @RND_de Interview verspricht VertMin @akk ihren Soldaten der #Bundeswehr in #Afghanistan, sie schicke zum besseren Schutz vor den Taliban schnell eine „weitere“ Heron-Drohne. Klingt gut. In Wirklichkeit ist es nur einer der Ersatzflieger für bei Unfällen zerstörte Herons. pic.twitter.com/wGHDrhpm4d

— Matthias Gebauer (@gebauerspon) April 4, 2021

Nu este prima dată când Germania pierde o dronă în Afganistan. În 2013, talibanii au doborât o dronă Heron-1 în ​​Badakshan, iar în 2010 alte două.

Germania folosește drone Heron-1 în Afganistan din 2010 și în Mali din 2016.

În 2019, Germania a început instruirea operatorilor când a decis să treacă de la dronele Heron 1 la modele Heron TP mai capabile.

Forțele aeriene Vezi toate articolele