Frontul din Karabah. Militarii armeni au abandonat mai multe tancuri T-72 (Video)
Autor: S.I. Catalin pe 06 oct, 19:43 | Forțele terestre

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a publicat pe pagina sa de Twitter, în urmă cu câteva minute, un nou material video cu tehnica militară armeană capturată de forțele armate azere, în urma confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabah.

În postarea publicată pe Twitter, Ministerul Apărării din Azerbaidjan nu a precizat ce tip de tancuri au capturat forțele armate azere, dar în urma analizării imaginilor am constatat că este vorba despre mai multe tancuri T-72. După cum se poate observa, pe tancuri sunt prezente atât steagul armatei armene, cât şi alte însemne militare.

#Armed forces of #Armenia left armored vehicles (tanks) behind and fled.Video footage.#KarabakhisAzerbaijan #StopArmenianOccupation #StopArmenianAgression #LongLiveAzerbaijan#LongLiveAzerbaijanArmy pic.twitter.com/Kup0UjdJIE

— Azerbaijan MOD (@wwwmodgovaz) October 6, 2020

În cursul acestei zile, DefenseRomania a relatat, pe baza unor informaţii publicate pe 5 octombrie, că forțele armate azere, ca urmare a luptelor cu forţele armate armene, au capturat tancuri T-72, camioane militare de tip Ural și Kamaz, dar și obuziere D-30.

Totodată, ministerul azer al Apărării a postat pe Twitter şi o imagine cu unu militar al forțele armate azere care a distrus cu ajutorul unui lansator de rachete ghidate, începând cu 27 septembrie, 11 vehicule blindate ale forțelor armate armene. Potrivit ministerului azer al Apărării, Tahir Misirkhanov este un militar cu experienţă şi nu este la prima performanţă de acest gen, deoarece în anul 2016, când între Azerbaijan şi Armenia a avut loc o serie de confruntări, acesta a distrus 6 tancuri.

The #hero of the April battles (6 tanks) in 2016 continues to #destroy Armenian armored vehicles. NCO #Tahir Misirkhanov since SEP 27 destroyed 11 armored vehicles of the armed forces of #Armenia. In total de destroyed 17 vehicles.#KarabakhisAzerbaijan pic.twitter.com/nnLekC9XyO

— Azerbaijan MOD (@wwwmodgovaz) October 6, 2020

Ministerul azer al Apărării nu a precizat ce tip de lansatore de rachete ghidate folosesc militarii săi, dar analişti OSINT, care administrează blog-ul de apărare The Dead District, au precizat că este vorba despre lansatoare israeliene de rachete Spike ER.

Azerbaijan Army's Rafael Spike ER ATGM in Karabakh conflict.#spike #Israel #Azerbaijan #Armenia #Karabagh pic.twitter.com/EahKa7DNq8

— The Dead District (@TheDeadDistrict) October 6, 2020

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune aflată pe teritoriul azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale.

Te-ar putea interesa și...
Forțele terestre Vezi toate articolele