Frontul din Karabah. Armenia folosește rachete tactice Tochka-U împotriva trupelor azere? (Foto/Video)
Autor: S.I. Catalin pe 07 oct, 15:14 | Conflicte militare în defășurare

În cursul acestei săptămâni, pe reţele de socializare, a apărut un videoclip care arată că Armenia a folosit unul dintre sistemele sale de rachete tactice Tochka-U împotriva trupelor Azerbaidjanului.

Imaginile şi materialul video erau însoţite de o descriere în care se preciza că Armenia a folosit sisteme de rachete Tochka-U împotriva Azerbaidjanului, în timpul confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabakh.

Another footage of the alleged Armenian Tochka-U short-range ballistic missile launch against Azerbaijan. Appears it's the same area as in the video above. pic.twitter.com/LShl8CszUD

— Status-6 (@Archer83Able) October 6, 2020

Într-un comunicat de presă, ministerul azer al Apărării susţine că Armenia bombardează poziţiile armatei azere cu sisteme de rachete cu lansare multiplă Smerch și rachete tactice Tochka-U, precizează publicaţia Defence-Blog.

Spent the last 1 or 2 hours looking into these unconfimed videos of a Tochka Launch. Side by side comparison appears to show that they are from the same launch. #Armenia #Azerbaijan pic.twitter.com/rhPW7mb06S

— Aurora Intel (@AuroraIntel) October 6, 2020

Ministerul azer al Apărării a mai susţinut că, datorită calității slabe a echipamentului militar al armatei armene, trei dintre rachetele lansate de forţele sale nu au explodat. Trebuie precizat că Azerbaidjanul nu a precizat dată la care susţine că Armenia ar fi folosit sisteme de rachete Tochka-U şi nici cum a intrat în posesia unei înregistrai video care surprinde lansarea de rachete.

Comunitatea analiştilor OSINT de pe Twitter încă analizează dacă imaginile sunt nu din timpul recentelor confruntări din regiunea disputată Nagorno-Karabakh.

.@Obs_IL and I have begun trying to locate the video, but that may take a while, I am sure the brains of @john_marquee, @il_kanguru, @obretix and @JulianRoepcke would enjoy finding this one too :D

— Aurora Intel (@AuroraIntel) October 6, 2020

La rândul său, Ministerul Apărării din Armenia a dezmințit declarațiile ministerului azer al Apărării în care se susținea că Erevanul folosește racheta tactică Tochka-U pentru militarilor azeri. 

„Afirmațiile oficialilor azeri, care susțin că Armenia foloseşte sisteme Tochka-U pe teritoriul azer, sunt minciuni false. În ciuda faptului că Azerbaidjanul a atacat în ultimele zile așezările de lângă oraşul Vardenis, cu ajutorul dronelor și sistemelor de artilerie, ca răspuns nu a fost lansată nicio rachetă din Armenia către Azerbaidjan”, a spus ministerul armean.

În cursul acestei zile, Armenia a dat publicităţii un material video în care prezintă momentul distrugerii unui depozit de produse petroliere, folosit de forţele armate azere.

Destruction of another large stockpile of vital oil products of the Azerbaijani army in the result of brilliant operations of the Artsakh Defense Army pic.twitter.com/dpba1jHwnm

— Shushan Stepanyan (@ShStepanyan) October 7, 2020
Te-ar putea interesa și...
Conflicte militare în defășurare Vezi toate articolele