Franţa prezintă imagini ale proiectului unui nou portavion (Foto). Charles de Gaulle va fi pensionat în 2038
Autor: S.I. Catalin pe 29 Martie, 13:59 | Industrie de apărare

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, se află astăzi în vizită la şantierul naval din Lorient al companiei franceze Naval Group. În cadrul acestei vizite, Parly trebuie să anunţ informaţii despre noile fregate pe care Marina franceza trebuie să le primească, dar, de asemenea, ea a vizitat şi biroul de proiectare al Naval Group care lucrează la viitorul portavion francez.

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a efectuat o vizită oficială la şantierul naval  Lorient, luni dimineață. Potrivit presei franceze, aceasta este a șasea oară de la preluarea mandatului, în iunie 2017, când ministrul francez al Apărării efectuează o vizită la Lorient.

Site de Lorient @navalgroup. Visite du bureau d'études chargé de la conception du futur porte-avions français ???????? pic.twitter.com/ysAhuQvXg9

— Florence Parly (@florence_parly) March 29, 2021

Florence Parly a publicat imagini în exclusivitate, pe contul său de Twitter, cu macheta viitorului portavion franceze care ar trebui construit de şantierul naval din Lorient al companiei Naval Group.

Presa franceza precizează că viitorului portavion francez ar trebui să înlocuiască Charles de Gaulle – singurul portavion nuclear al Marinei franceze – până în anul 2038.

Pentru realizarea acestui nou portavion trebuie semnată o colaborare („joint venture”) între Naval Group și Chantiers de l'Atlantique din Saint-Nazaire.

Industrie de apărare Vezi toate articolele