Forțele speciale române se pregătesc cot la cot cu unități de elită din SUA, Marea Britanie sau Ucraina. Imagini foto spectaculoase
Autor: DefenseRomania Team pe 08 mai, 11:54 | Forțele speciale

Foto: căpitan Roxana Davidovits via. Forțele pentru Operații Speciale Române

În cadrul exercițiului Trojan Footprin 21, militari din cadrul forțelor speciale din mai multe state se antrenează în mai multe locații din țara noastră.

Potrivit unui anunț al Ambasadei SUA în România, începând cu data de 3 mai 2021, Aliatul NATO România va găzdui un contingent integrat de forțe militare aparținând Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale pentru operațiuni speciale ale Statelor Unite, în cadrul primului exercițiu dedicat forțelor pentru operațiuni speciale (SOF), „Trojan Footprint 21”, organizat de Comandamentul pentru Operațiuni Speciale în Europa (SOCEUR), în vederea antrenării și a consolidării interoperabilității. La exercițiile comune, combinate, desfășurate în zonele de antrenament din România și din Europa vor participa aliați și parteneri NATO: Bulgaria, Germania, Georgia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Spania, Ucraina și Marea Britanie.

„Săptămâna aceasta a debutat exercițiul Trojan Footprint 21, exercițiu dedicat forțelor pentru operații speciale organizat de U.S. Special Operations Command Europe Timp de două săptămâni militarii forțelor speciale din Georgia, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina se antrenează în comun în mai multe locații din țară.

Exercițiul are drept scop dezvoltarea interoperabilității în rândul națiunilor participante și întărirea securității în regiunea Mării Negre prin planificarea și executarea de misiuni întrunite specifice forțelor speciale”, au anunțat Forțele pentru Operații Speciale Române, pe pagina oficială de Facebook. 

Forțele speciale române au dat publicității imagini foto spectaculoase din timpul exercițiului. Redăm imaginile surprinse de căpitan Roxana Davidovits via. Forțele pentru Operații Speciale Române:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forțele speciale Vezi toate articolele