Exercițiul ”Tomis 21”, în plină desfășurare! Nava americană USS Hamilton se alătură azi
Autor: Eduard Pascu pe 13 mai, 14:37 | Forțele navale

Exercițiul Tomis 21 Sursa foto: Daniel-Andrei Pap/Forțele Navale Române

Aproximativ 450 de marinari militari români participă, în perioada 12-15 mai, la Exercițiul ”Tomis 21”, organizat de Comandamentul Flotei.

O fregată, o corvetă, un puitor de mine și plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete și un remorcher maritim desfășoară, în raioane din vestul Mării Negre, activități de instruire și trageri de luptă. Îndeplinirea scenariului exercițiului de către echipajele navelor militare are ca scop dezvoltarea capacității de a răspunde rapid și eficient la un spectru larg de amenințări din spațiul maritim.”Tomis 21” face parte din Exercițiul multinațional ”Dacia 21”, aflat în dinamică la nivel național, se arată într-o postare a Forțelor Navale Române.

Pentru dezvoltarea capacităţii de a răspunde rapid şi eficient la un spectru larg de ameninţări din spaţiul maritim, echipajele navelor militare vor executa, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exerciţiului.De asemenea, "Tomis 21" cuprinde şi activităţi de asigurare a protecţiei liniilor de comunicaţii maritime şi a transporturilor speciale, pentru a verifica procedurile operaţionale privind primirea şi integrarea forţelor partenere pe teritoriul naţional românesc, în situaţia de angajare a forţei NATO de răspuns la o criză regională.

 

Exercițiul „Tomis 21”, în plină desfășurare! ⚓ Aproximativ 450 de marinari militari români participă, în perioada 12-15...

Publicată de Forțele Navale Române pe Joi, 13 mai 2021

În cadrul acestor secvenţe de instruire, fregata "Mărăşeşti", navă la bordul căreia se află ambarcat statul major al exerciţiului "Tomis 21", desfăşoară joi, 13 mai, o serie de antrenamente în comun nava americană de patrulare USS Hamilton.

Amintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni nava de patrulare din clasa Legend (the Legend-class national security cutter) USCGC Hamilton (WMSL 753) din Garda de Coastă a SUA a intrat, pe 27 aprilie în Marea Neagră, pentru a asigura sprijinul aliaților și partenerilor NATO din regiune.

Hamilton este prima navă a Gărzii de Coastă a SUA care a intrat în Marea Neagră, după 2008, ultima navă americană, din această categorie aflată în Marea Neagră, fiind USCGC Dallas (WHEC 716) în anii 2008 și 1995.

Totodată, la începutul acestei luni, nava americană a efecuat exerciții cu Garda de Coastă a Georgiei și nave ale Ucrainei.

.@USCG Hamilton is conducting maritime law enforcement, search & rescue, & ship handling operations with the Ukrainian Navy. ???????? These exercises increase interoperability as a part of a regional effort to bolster maritime partnerships with NATO partners.https://t.co/xE472XuL8o

— U.S. European Command (@US_EUCOM) May 11, 2021

???????? ???????? Sailing together in the Black Sea!Just the other day, @DefenceU, @UA_NAVY conducted interoperability events with @USCG Cutter in the #BlackSea! pic.twitter.com/hKOQdx15Il

— U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. Sixth Fleet (@USNavyEurope) May 13, 2021
Forțele navale Vezi toate articolele