Exerciţiu cu ţinte aeriene în Polonia | Complexele antiaeriene Gepard ale României au participat la noi manevre militare
Autor: S.I. Catalin pe 24 iun, 10:45 | Forțele terestre

Aflaţi la aproximativ două luni de la dislocarea în Polonia, militarii detaşamentului de apărare antiaeriană rotaţia a IX-a continuă să se instruiască în comun cu partenerii din Grupul de Luptă, cu aceeaşi determinare şi implicare, pentru menţinerea unui nivel înalt de pregătire.

La finalul săptămânii trecute, militarii români au executat un exerciţiu cu ţinte aeriene marcate (ETAM), antrenându-se împreună cu un pluton de apărare antiaeriană aparţinând Brigăzii 15 Mecanizate din Gizycko şi cu partenerii britanici din cadrul Grupului de Luptă.

Ţintele au fost marcate în teren prin intermediul elicopterelor asigurate de aliaţii britanici, iar artileriştii antiaerieni români şi polonezi au avut oportunitatea de a exersa procedurile specifice pentru descoperirea, prinderea şi însoţirea acestor ţinte.

Acest exerciţiu a reprezentat o excelentă oportunitate de instruire, contribuind semnificativ la îmbunătăţirea cooperării între naţiuni şi la menţinerea unui nivel înalt de interoperabilitate între aliaţi.

Forțele terestre Vezi toate articolele