Eurofighter britanice de la Kogălniceanu au interceptat un avion al Rusiei care se apropia de spațiul României
Autor: DefenseRomania Team pe 06 aug, 17:20 | Forțele aeriene

Un Eurofighter Typhoon al Marii Britanii, în timpul misiunii de Poliție Aeriană de la Kogălniceanu. Sursă foto: NATO

În cursul zilei de ieri aeronavele britanice Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force au interceptat o aeronavă rusă care se apropia de spațiul aerian al României.

Potrivit unui anunț al NATO, avioanele britanice Eurofighter dislocate în țara noastră au fost ridicate de la sol pentru a identifica o aeronavă care se apropia de spațiul aerian al României.

Incidentul a avut loc ieri, pe data de 5 august 2021. Avioanele Eurofighter au interceptat aeronava rusă în apropierea spațiului aerian al țării noastre, în sudul Mării Negre. 

În comunicatul NATO, Alianța a reiterat angajamentul pentru descurajarea oricărei amenințări și apărarea flancului NATO în fața provocărilor cu care se confruntă aliații.

Amintim că astfel de evenimente sunt din ce în ce mai dese și reprezintă o provocare a Federației Ruse prin care testează totodată și capacitatea de reacție a NATO.

Misiunea aviației militare britanice în România e cunoscut ă și sub numele de Operațiunea Biloxi prin care Royal Air Force asigură serviciul de Poliție Aeriană Întărită după anexarea ilegală a Crimeei în 2014 de către Federația Rusă.

 

Marea Britaniei, pentru a treia oară în România în vederea executării de misiuni de Poliție Aeriană

 

Amintim că la finalul lunii aprilie, un detașament Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF), sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul britanic e format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) și patru aeronave Eurofighter Typhoon. Royal Air Force va executa misiuni de Poliție Aeriană alături de militari ai Forțelor Aeriene Române cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Misiunea britanicilor se întinde pe o perioadă de 4 luni. 

Aceasta reprezintă cea de a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017 și 2018.

Forțele aeriene Vezi toate articolele