Elbit Systems echipează vehiculele Iveco APC vândute către o țară din Asia
Autor: Eduard Pascu pe 10 feb, 13:10 | Industrie de apărare

VBTP 6X6 Sursa foto: Iveco Defense

Compania Elbit Systems a anunțată că a primit un contract pentru a echipa cu sisteme de arme vehiculele blindate pentru infanterie fabricate de Iveco în parteneriat cu industria braziliană.

Contractul în valoare de aproximativ 46 milioane de dolari este pentru a furniza vehicule blindate 6X6 Armored Personnel Carriers (”APC”) către armata unei țări din Asia-Pacific și se va desfășura pe o perioadă de trei ani.

În calitate de principal contractant, compania israeliană va furniza APC-uri cu roți VBTP 6X6 care au fost dezvoltate de Iveco Defense Vehicles în cooperare cu armata braziliană. APC-urile VBTP 6X6 vor fi echipate cu turele Elbit și o serie de subsisteme inclusiv sisteme de control al focului, sisteme de gestionare a luptei și alte echipamente.

Yehuda Vered, directorul general al Elbit Systems Land, a declarat: ”Suntem mulțumiți de cooperarea noastră continuă cu Iveco, în special de capacitatea noastră de a contribui la industria de apărare braziliană. Portofoliul nostru de subsisteme ne poziționează în mod avantajos pentru a conduce programe de achiziții de vehicule blindate, mai ales că misiunile cu care sunt însărcinate devin mai diverse și din ce în ce mai complexe.”

Industrie de apărare Vezi toate articolele