Dublu atentat sinucigaș la Bagdad. Una dintre detonări a fost filmată de martori - Video
Autor: Eduard Pascu pe 21 ian, 15:25 | Terorism

Atentat sinucigas la Bagdad Sursa foto: Twitter

Doi atentatori sinucigași s-au aruncat în aer, azi, în zona foarte aglomerată a unei piețe agroalimentare din Bagdad. Una dintre explozii a fost filmată de martori.

Două atentate sinucigașe au zguduit joi dimineață o piață comercială foarte aglomerată din Bagdad, ucigând cel puțin 28 de persoane și rănind grav alte 73, potrivit presei locale.

Cei doi atacatori sinucigași au detonat încărcăturile explozibile, la scurt timp unul după celălalt în zona de lângă Piața al-Tayaran din Bagdad, a informat agenția oficială de știri irakiană citată de Anadolu.

Comandamentul pentru operațiuni din Bagdad a confirmat mai devreme atacul. Niciun grup nu și-a revendicat până acum responsabilitatea pentru cele două atentate.

Generalul Yahya Rasool, purtătorul de cuvânt al armatei irakiene, a declarat că „sinucigașii erau urmăriți de forțele de securitate înainte de a se arunca în aer în piața Tayaran din Bagdad”.

Ministerul irakian de interne a declarat că unul dintre sinucigași a susținut că este bolnav și că are nevoie de ajutor și s-a aruncat în aer când cetățenii s-au adunat să-l ajute.

Potrivit martorilor oculari, forțele de securitate și-au intensificat prezența și au luat măsuri stricte în vecinătatea zonei verzi puternic fortificate, din centrul Bagdadului, pentru a asigura protecția sediilor misiunilor diplomatice străine.

 

#ساحة_الطيران#Iraq :Moment of second suicide explosion in a local market in #Baghdad.About 28 innocent people died and 73 injured in the twin blast. pic.twitter.com/B0X6jPkLJQ

— Gerardo Otero Plaza (@GerardoOteroPl1) January 21, 2021
Terorism Vezi toate articolele