Deși neagă implicarea în războiul din Ucraina, Rusia a efectuat un nou transport de arme către separatiștii din Donbas
Autor: Tudor Curtifan pe 31 iul, 10:31 | Ucraina

Federația Rusă neagă mereu implicarea sa în războiul din estul Ucrainei, în pofida nenumăratelor dovezi despre înarmarea trupelor separatiste din Donbas și chiar prezența militară rusă în regiune.

Ministerul Apărării de la Kiev a precizat că un nou transport cu armament rusesc a ajuns din Federația Rusă în Donbas. De-a lungul anilor Ucraina a prezentat nenumărată tehnică militară care aparține Federației Ruse și care e folosită în războiul din estul țării.

Astfel, noi transporturi de arme și muniții de fabricaţie rusească au ajuns în ultima lună pe teritoriile ocupate temporar din regiunile est-ucrainene Doneţk şi Luhansk – informează Direcția de Informații din Ministerul Apărării de la Kiev, citată de Radio România Actualități.

Potrivit Kievului, în zona separatistă au fost trimise din Rusia peste 1.4 mii de tone de combustibil, precum și noi loturi de arme și muniții, inclusiv rachete ghidate antitanc, arme cu lunetă şi mine antitanc. Unitățile de artilerie autopropulsate au fost transportate în Donbas după ce au fost reparate la întreprinderi din Federația Rusă.

 

Războiul din Ucraina și implicarea activă a Rusiei în susținerea separatiștilor din Donbas

 

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Tensiunile dintre Ucraina și Federația Rusă din ultimele luni reprezintă cel mai tensionat moment al conflictului, din 2014 încoace.

Ucraina Vezi toate articolele