Desfăşurarea de trupe ruse | Oficial ucrainean: Rusia vrea să ne forţeze să recunoaştem pacea
Autor: S.I. Catalin pe 19 apr, 15:52 | Ucraina

Mikhail Podoliak, consilier pe probleme de comunicare al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat că, comasând tot mai multe trupe la graniţa cu Ucraina, Moscova încearcă să constrângă Kievul să recunoască ocuparea ilegală a regiunilor separatiste Donetsk și Luhansk ca soluţie pentru încheierea conflictului.

Într-un interviu oferit agenției de știri RBC Ucraina, Mikhailo Podoliak a precizat că Rusia încearcă prin diferite mijloace să forţeze Ucraina să recunoască drept ’’pace” ocupația militară din regiunile separatiste Donetsk și Luhansk, potrivit UNIAN

Cu alte cuvinte, Ucraina să accepte situaţie existenţa din cele două regiunile separatiste – se le recunoască autonomia. Oficialul ucrainean a data asigurări că acest lucru cu siguranță nu va fi posibil.

În acelaşi timp, ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba,  a declarat că Ucraina este pregătită să respingă agresiunea rusă, atât politică, diplomatică, cât și militar.

Dmitro Kuleba a precizat că spre deosebire de 2014, acum, în 2021, Ucraina nu va fi luat prin surprindere, indiferent la ce acţiuni ar fi dispus Kremlinul să recurgă.

De la debutul celei mai recente desfășurări a trupelor rusești la granițele ucrainene, Kievul a consolidat relaţiile şi dialogul cu ţările occidentale pentru a se asigura că nimeni nu crede în propagandă Kremlinului că Ucraina ar fi pregătit o ofensivă militară în Donbas.

Ucraina Vezi toate articolele