Cel mai nou avion de transport al Forțelor Aeriene Ruse s-a prăbușit în apropiere de Moscova (Foto/Video)
Autor: S.I. Catalin pe 17 aug, 13:43 | Forțele aeriene

Un prototip al celui mai nou avion rusesc de transport militar, un Ilyushin IL-112V, s-a prăbușit marți dimineață în Rusia, în apropiere de Moscova. Incidentul a avut loc în timpul unui zbor de antrenament la baza aeriană Kubinka. 

Mai mulţi matori oculari au surprins momentul în care unul dintre motoarele avionului IL-112V este cuprins de foc, cu puţin timp înainte ca acesta să aterizeze la baza aeriană Kubinka, precizează publicaţia Defence-Blog.

Dramatic video shows the moment a Russian Il-112 transport plane crashedhttps://t.co/g5JAU4XsCD pic.twitter.com/wJ3iKGUgiL

— Defence Blog (@Defence_blog) August 17, 2021

Mass-media rusă relatează că avionul era un prototip IL-112V al Forţelor Aeriene Ruse, iar la momentul prăbuşiri efectua un zbor de antrenament. Toți cei trei membri ai echipajului, aflaţi la bordul aeronavei, şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică.

Compania dezvoltatoare, Ilyushin Aviation Complex, a confirmat informația privind accidentul, iar United Aircraft Corporation a precizat că la manşa aeronavei se afla pilotul Nikolai Kuimov, erou al Rusiei, cu o lungă experienţă în testarea aeronavelor.

A video of the Il-112 accident near Kubinka shows the right engine was on fire before control was lost. https://t.co/ehPNlAX4tZ

— Aviation Safety Network (ASN) (@AviationSafety) August 17, 2021

IL-112V este un avion de transport ușor rusesc de generație nouă, dezvoltat de Ilyushin Aviation Complex şi produs de Voronezh Aviation Plant. Primul zbor al acestei aeronave militare a avut loc în 2019, fiind gândită să înlocuiască bătrânele avioane An-24 și An-26 ale Forţelor Aeriene Ruse.

IL-112V a fost proiectat să răspundă nevoilor armatei ruse în materie de transport militară – militari, arme, echipamente ușoare și alte încărcături cu o greutate maximă de până la cinci tone.

Forțele aeriene Vezi toate articolele