Bombe amplasate în timpul protestului de la Capitoliu? (Foto) FBI, recompensă de 50.000 de dolari pentru informații despre suspect
Autor: DefenseRomania Team pe 08 ian, 12:16 | Intelligence

Biroul Federal de Investigații din Statele Unite (FBI) a publicat, în cursul zilei de astăzi, o fotografie cu persoana pe care o suspectează că este responsabilă de plasarea unor dispozitivele explozive improvizate, în apropierea Comitetului Național Republican și a Comitetului Național Democrat, înainte de protestele care au avut loc miercuri în Washington.DC, precizează ABC News.

Joi seară, FBI a postat pe Twitter o fotografie cu o persoană pe care o considera principalul suspect, precizând că oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru orice oferă informațiile care conduc la localizarea, arestarea și condamnarea persoanei responsabile pentru plasarea de bombe artizanale în Washington.DC, pe 6 ianuarie 2021.

#FBIWFO is offering a reward of up to $50K for info leading to the location, arrest & conviction of the person(s) responsible for the pipe bombs found in DC on Jan. 6. https://t.co/q9pdw6Rnoy pic.twitter.com/aQ7Vz4uydO

— FBI Washington Field (@FBIWFO) January 8, 2021

Miercuri în jurul orei 13.00, agențiile de aplicare a legii au primit numeroase informaţii despre bombe artizanale care au fost amplasate în afara sediului Comitetului Național Republican (RNC) și a Comitetului Național Democrat (CND) din Washington.DC.

ABC News a obținut o fotografie cu dispozitivul exploziv găsit în afara RNC, care se află la doar câteva blocuri distanță de Capitoliu.

O sursă din cadrul unei agenţii federale de aplicare a legii a declarat pentru ABC News că dispozitivul exploziv a fost găsit, iar poliția care asigura securitatea Capitolului SUA a confirmat că dispozitivele ar fi putut provoca pagube majore.

Echipa de genişti din cadrul United States Capitol Police (USCP) a stabilit că ambele dispozitive erau extrem de periculoase și ar fi putut provoca pagube majore, afectând siguranţa publică.

#FBIWFO is seeking the public's assistance in identifying those who made unlawful entry into U.S. Capitol Building on Jan. 6. If you witnessed unlawful violent actions contact the #FBI at 1-800-CALL-FBI or submit photos/videos at https://t.co/NNj84wkNJP. https://t.co/iSeA3UMeyz pic.twitter.com/TW7fma4QDE

— FBI Washington Field (@FBIWFO) January 8, 2021

FBI caută în continuare informații despre cei implicați în asediu de la Capitolului SUA , iar joi seară a postat pe Twitter fotografii ale unora dintre protestatarii care au vandalizat şi distrus clădirea, cerând ajutor publicului pentru identificarea lor.

Intelligence Vezi toate articolele