Bombardierele strategice americane B-52H au efectuat o nouă misiune în zona Golfului, pe fondul manevrelor navale iraniene
Autor: Nicolae Iordan pe 08 ian, 13:16 | Forțele aeriene

Pe 7 ianuarie, surse americane au confirmat zborurile efectuate de două bombardiere B-52H în regiunea Golfului Persic, ca parte a unei noi misiuni de descurajare a Teheranului, în timp ce Corpul Gardienilor Revoluției Islamice a început a doua fază a manevrelor de mobilizare navală în sudul Iranului.

Fox News a relatat că două bombardiere strategice B-52H Stratofortress au decolat de la baza aeriană din Dakota de Nord către regiunea Golfului Persic, într-o nouă misiune de afișare a forței și descurajare a Iranului.

Rețeaua americană de televiziune a menționat că este a patra misiune de acest gen în ultimele două luni pentru bombardierele americane.

De cealaltă parte, agenția de iraniană știri Irna a relatat că componenta navală a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice a început a doua etapă a manevrelor de mobilizare navală, în regiunea a patra maritimă, din zona Asaluyeh guvernoratul Bushehr, în prezența comandantului-șef al Gardienilor Revoluției, generalul maior Hossein Salami și a comandantului marinei, amiralul Ali Reza Tangsiri.

Exercițiile navale iraniene se desfășoară oficial cu ocazia onorării “Săptămânii martirilor de rezistență” și includ peste 700 de nave ușoare și grele de luptă.

Generalul maior Hossein Salami a subliniat că principalul mesaj al exercițiului este că Forțele Armate iraniene și cetățenii sunt întotdeauna gata să apere interesele și granițele Iranului.

 

Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele