Boeing a distribuit un video fascinant cu testul scaunului de catapultare a echipajului de zbor de pe avionul T-7A Red Hawk
Autor: Cătălin Costea pe 04 mai, 18:49 | Industrie de apărare

Compania Boeing a furnizat imagini înregistrate în cadrul unui test al sistemului de ejectare pentru cel mai nou avion de antrenament T-7A Red Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA.

„Urmăriți cum Boeing-SAAB T-7A Red Hawk își testează cu succes scaunul de ejectare Collins Aerospace ACES 5, cu accelerare de la 0 la 500 mph [aproximativ 800 km pe oră], cu un echipaj de zbor simulat. Acest test demonstrează condiții avansate mai sigure pentru piloții Forțelor Aeriene ale SUA”, a declarat  producătorul american de avioane, pe 3 mai, într-o postare pe Twitter.

The great escape! Watch as the Boeing-@SAAB #T7A Red Hawk successfully tests its CollinsAero Aces 5® aircrew ejection seat from 0-500 mph with a simulated aircrew. This test proves safer advanced pilot training for the @USAirForce. pic.twitter.com/YeQh8pn09J

— Boeing Defense (@BoeingDefense) May 3, 2021

ACES 5 reprezintă cea mai recentă completare a familiei Collins Aerospace de scaune avansate de ejectare.

Noul scaun ACES 5 include măsuri îmbunătățite de protecție a capului, gâtului, brațelor și picioarelor pilotului, împreună cu o catapultă care se poate regla în funcție de greutatea ocupantului.

Collins Aerospace a declarat că sistemul ACES 5 încorporează actualizări avansate de securitate a pilotului pe timpul catapultării, în comparație cu vechiul ACES 2 care este creditat cu salvarea a peste 650 de vieți de când a fost introdus, în 1978.

Sistemul ACES 5 a fost selectat pentru cel mai nou avion de antrenament T-7A Red Hawk al Forțelor Aeriene din SUA și, de asemenea, va fi instalat pe aeronavele F-16, F-22, B-1 și A-10.

Industrie de apărare Vezi toate articolele