Belgia va achiziționa peste 300 de vehicule tactice JLTV
Autor: S.I. Catalin pe 14 sep, 15:44 | Industrie de apărare

Guvernul belgian a aprobat, la 11 septembrie, achiziționarea de vehicule tactice ușoare JLTV de la compania americană Oshkosh, pentru forțele armate belgiene, ca parte a programului de înzestrare militară Commando en Liaison Voertuigen (CLV).

Guvernul Belgian a aprobat achiziționarea a 322 vehicule tactice JLTV. Vineri, în comunicatul de presă al guvernului belgian se precizează că Oshkosh Defense a câștigat un contract în valoare de 135 de milioane de euro (160 de milioane de dolari) pentru a produce şi livra către forţele armate belgiene un număr de 322 vehicule tactice JLTV.

De ???????? Ministerraad gaf op vrijdag 11 september 2020 groen licht voor de verwerving van 322 Commando en Liaison Voertuigen (CLV). Het ???????? bedrijf @OshkoshDefense haalde het contract met zijn Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) https://t.co/Ldbz7cfmFO (Video Defense News) pic.twitter.com/QxKLFbg5of

— Belgian Defence (@BelgiumDefence) September 11, 2020

Potrivit comunicatului, compania americană ar trebui să înceapă livrarea primelor vehicule în anul 2023.

Prin aceasta achiziţie, ministerul belgian al Apărării intenţionează să înlocuiască vehiculele Iveco LMV Lynx cu noile JLTV, deoarece acestea tip de vehicul a fost conceput pentru a oferi un grad de protecţie mai mare militarilor, inclusiv împotriva minelor și a dispozitivelor explozive improvizate (IED), dar într-un vehicul mai mic și mai ușor.

Integrarea unei stații de arme controlată la distanță (RCWS), FN DeFNder Light 7.62 de la FN Herstal, este prevăzută pentru a fi instalată pe 135 dintre cele 322 vehicule tactice JLTV pe care Belgia le-a comandat.

Pe lângă Belgia, încă două țări europene achiziționează vehicule tactice JLTV. Muntenegru va primi 30 de vehicule tactice de acest tip, iar Lituania va cumpăra, de asemenea, aproape 200 de noi JLTV construite de Oshkosh Defense.

Te-ar putea interesa și...
Industrie de apărare Vezi toate articolele