Atacatorul de la Baza Corpus Christi avea legături cu Al Qaeda
Autor: Eduard Pascu pe 25 mai 2020 / 15:44 | Terorism

FBI a anunțat că a reușit identificarea atacatorului de la Baza Corpus Christi care a fost ucis în schimbul de focuri cu personalul de pază.

Bărbatul care a fost ucis în timpul asaltului asupra Bazei Aeriano Navală din Texas se numește, conform FBI, Adam Salim Alsahli, în vârstă de 20 de ani, originar din Siria și era simpatizant al grupării Al Qaeda, transmite USNI News.

Bărbatul a încercat să pătrundă în baza militară având asupra sa o armă de asalt. În schimbul de focuri cu atacatorul, un militar care asigura paza bazei a fost rănit superficial și după ce a primit la spital îngrijiri medicale a fost lăsat să plece. 

Poliția din Corpus Christi și FBI au efectuat o percheziție la domiciliul atacatorului, a informat KRIS 6 News.

Originar din Siria, rezidentul american a făcut mai multe postări pe social media în sprijinul unor grupuri precum AQAP (n.red. - Al-Qaeda din Peninsula Arabică), a informat CNN. Al-Qaeda din Peninsula Arabică, cunoscută și sub numele de Ansar al-Sharia în Yemen, este un grup islamist militant activ în principal în Yemen și Arabia Saudită, care face parte din rețeaua Al-Qaeda. Este considerată cea mai activă dintre ramurile Al-Qaeda care au apărut după slăbirea conducerii centrale.

 

UPDATE: Now that next of kin has been notified, the FBI officially confirms that the suspect in Thursday's #CorpusNASShooting has been identified as 20 year old Adam Salim Alsahli. #HOUNEWS

— FBI Houston (@FBIHouston) May 22, 2020

Autoritățile nu au explicat care a fost motivul pentru Alsahli a atacat Baza Corpus Christi. Ofițerul coordonator al operațiunii FBI, Leah Greeves, a declarat că autoritățile caută o a doua persoană care ar fi fost implicată în atac, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Baza Aeriano Navală Corpus Christi găzduiește cele patru escadrile de antrenament unde se pregătesc piloții US Navy, US Marine Corps, US Cost Guard, dar și militari străini.

Te-ar putea interesa și...
Terorism Vezi toate articolele