Patriot, în acțiune. Atac masiv cu rachete asupra Arabiei Saudite (Video)
Autor: Eduard Pascu pe 28 feb, 08:04 | Yemen

Mai multe explozii au zguduit capitala Arabiei Saudite, Riad, sâmbătă, televiziunea de stat raportând eşecul unui atac cu rachete balistice lansat de rebelii din Yemenul vecin, notează AFP. Au fost activate sistemele americane Patriot, ale Arabiei Saudite, acesta fiind unul din rarele momente în care au apărut imagini video cu Patriot în acțiune, în misiuni reale.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran în conflictul din Yemen, şi-au înmulţit atacurile împotriva Arabiei Saudite, aflată în fruntea unei coaliţii militare care sprijină guvernul yemenit, transmite Agerpres.Forţele de apărare aeriană saudite au contracarat "atacul cu rachete balistice efectuat de houthi" împotriva capitalei saudite Riad, a indicat coaliţia militară, citată de televiziunea Al Ekhbariya, fără a preciza numărul de rachete interceptate.Corespondenţi ai agenţiei France Presse şi locuitori ai Riadului au auzit mai multe explozii puternice. Potrivit coaliţiei, au fost interceptate, de asemenea, patru drone lansate de rebelii houthi împotriva sudului Arabiei Saudite. Aceste atacuri nu au fost revendicate deocamdată.Ele au avut loc în timp Arabia Saudită găzduieşte campionatul de Formula E la periferia capitalei Riad, la care a asistat prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, potrivit presei de stat.

https://t.co/eRoQ8BcLZ3 big attack…

— Aurora Intel (@AuroraIntel) February 27, 2021

În Yemen, rebelii houthi duc o ofensivă crâncenă în încercarea de a prelua controlul asupra provinciei petroliere Marib, ultima bastion loialist din nordul ţării.Rebelii controlează o mare parte din nord, inclusiv capitala Sanaa.Miliţiile houthi şi-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit, în ciuda abordării noii administraţii americane a preşedintelui Joe Biden care a decis să-i scoată pe aceşti rebeli din lista neagră a "organizaţiilor teroriste". 

Video: Interceptarea rachetelor rebelilor de către sistemele americane Patriot:

 

Video of a Saudi Patriot system intercepting a target over #Riyadh tonight pic.twitter.com/PGvWD0OSQb

— Intel Air & Sea (@air_intel) February 27, 2021
Yemen Vezi toate articolele