Atac cu rachete Katiușa asupra Zonei Verzi din Bagdad
Autor: Eduard Pascu pe 23 feb, 08:25 | Irak

Atac rachete Katiusa Zona Verde Bagdad Sursa foto: Twitter

Un atac cu rachete a vizat Zona Verde puternic fortificată din Bagdad, unde se află cele mai multe misiuni diplomatice străine, inclusiv ambasada SUA, a declarat Ministerul Apărării din Irak.

"Două rachete Katiușa au lovit Zona Verde din Bagdad, nu au fost raportate victime", a declarat ministerul într-un comunicat, transmite Anadolu.

O sursă de securitate a declarat că una dintre rachete a căzut lângă sediul Serviciului Național de Securitate al Irakului, în timp ce cealaltă lângă un palat prezidențial din zonă.

El a adăugat că mai multe vehicule au fost avariate în atac. Până acum, niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea.

Zona verde a fost atacată în mod regulat de la asasinarea în ianuarie anul trecut a generalului iranian Qasem Soleimani.

Washingtonul acuză milițiile șiite susținute de Iran pentru astfel de atacuri cu rachete asupra misiunilor diplomatice străine și a SUA dar și asupra trupelor străine din Irak.

 

Initial reports of a rocket attack against The Green Zone, #Baghdad, #Iraq. 3 107mm rockets were reportedly fired towards the #US Embassy in #Baghdad. Similar to Balad Airbase 2 days ago. A photo is currently circulating claiming to be from this evening. It is old.

— Aurora Intel (@AuroraIntel) February 22, 2021
Irak Vezi toate articolele