Asaltul de la Capitoliu | 6.200 de militari ai Gărzii Naţionale, desfăşuraţi pentru 30 de zile în Washington DC (Foto)
Autor: S.I. Catalin pe 08 ian, 09:48 | Forțele terestre

Mii de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi la Washington DC, pentru următoarele 30 de zile, perioadă care va acoperi ceremonia de inaugurare a Joe Biden, după ce sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă miercuri în sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, transmite dpa.

Aproximativ 6.200 de militari din unităţi ale Gărzii Naţionale din statele Maryland, Virginia, Pennsylvania, New York şi New Jersey vor fi desfăşuraţi în capitala federală a SUA pentru a asigura paza Capitoliului.

Proud of the 6,200 National Guard members from six states going to D.C. to support law enforcement authorities through the Jan. 20th inauguration. pic.twitter.com/jmc9Z3a8qI

— General Daniel Hokanson (@ChiefNGB) January 7, 2021

Cei mai mulţi dintre aceştia vor sosi până duminică, precizează Agerpres.Peste 741 de membri ai Gărzii Naţionale patrulează deja în Washington DC, în a cărui zonă centrală au fost create 30 de puncte de control.

Citeşte şi: Pentagonul trimite în Washington 5.000 de soldați ai Gărzii Naționale după haosul provocat de susținătorii lui TrumpÎn următoarele 30 de azile, militarii vor lucra prin rotaţie, câte 850 pe o tură de 12 ore, sub un comandament la nivel federal.Reprezentanţii Pentagonului au fost criticaţi joi de congresmeni pentru faptul că a durat câteva ore până să suplimenteze efectivele Gărzii Naţionale desfăşurate în Washington DC.

Forțele terestre Vezi toate articolele