Frontul din Karabah | Armenia susține că a doborât o dronă azeră Bayraktar TB2 (Foto)
Autor: S.I. Catalin pe 09 noi, 13:54 | Forțele aeriene

Purtătoarea de cuvânt al ministerului armean al Apărării, Shushan Stepanyan, a precizat, în cursul zilei de ieri, într-o postare pe reţeaua de socializare Twiiter, că apărarea antiaeriană a doborât o dronă Bayraktar TB2 care aparţinea Forţelor Armate Azere.

În comunicatul său, purtătoare de cuvânta al MOD Armenia a precizat că pe 8 noiembrie, în jurul orei 13:40, unităţile de apărare antiaeriană ale armatei armene au doborât o dronă Bayraktar TB2, operată de Forţele Armate Azere.

Today, at around 13:40, the air defense units of the DA have downed yet another enemy #BAYRAQTAR UAV in the southeastern direction. pic.twitter.com/eI0kcHw3fi

— Shushan Stepanyan (@ShStepanyan) November 8, 2020

Shushan Stepanyan nu a precizat în comunicatul său ce sistem de apărare antiaeriană au folosit Forţele Armate Armene pentru a dobora drona Bayraktar TB2, operată de azeri.

Dronele Bayraktar TB2, fabricat în Turcia, sunt piesa de rezistenţă a armatei azere, deoarece, de la reaprinderea conflictului din regiunea disputată Nagorno-Karabakh, pe 27 september, sunt foarte des utilizate pentru a atac tehnica militară şi poziţiile fortificate ale forţelor armate armene.  

În toată această perioadă, ministrul azer al Apărării a publicat aproape zilnic imagini şi materiale video cu momente în care tehnica militară a armatei armene – tancuri, transportoare blindate, lansatoare de rachete şi fortificaţii – sunt distruse cu ajutorul unor rachete ghidate, trase cu ajutorul dronelor Bayraktar TB2.

De când s-au reaprins confruntările în regiunea disputată Nagorno-Karabah, atât Armenia, cât şi Azerbaidjanul, se acuză reciproc de comiterea unor atacuri, dar în acelaşi timp se laudă cu pagubele pe care şi le produc în urma schimburilor de focuri.

Trebuie precizat că la mijloc există şi multă propagandă, de ambele părţi. Sunt situaţii în care Azerbaidjanul se laudă că doboară avioane Su-25 ale Armeniei, dar nu prezintă dovezi, iar Armenia susţine că provoacă distrugeri considerabile armatei azere, dar nu furnizară informaţii detaliate.

 

Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele