Armata SUA, la un pas să piardă o dronă MQ-1C (Foto). Aterizare de urgență în Niger
Autor: S.I. Catalin pe 25 ian, 13:07 | Forțele aeriene

O aeronavă fără pilot MQ-1C a armatei SUA, cunoscut și sub numele de ''Vulturul Gri'', a efectuat o aterizare de urgență în Niger (Africa de Vest).

Într-un comunicat publicat în cursul zilei de ieri, US Africa Command a declarat că aeronava pilotată de la distanță a efectuat o aterizare de urgență în apropiere de oraşul Agadez, Niger, pe 23 ianuarie.

US Africa Command a precizat în comunicatul de presă, postat pe pagina sa de Twitter, ca aeronavă, o dronă MQ-1C, a suferit o defecțiune tehnică în timp ce desfășura o misiune de rutină în sprijinul operațiunilor militare desfăşurate în acesta regiune, potrivit The Aviationist.

Armed U.S. Army MQ-1C Gray Eagle Drone Performs Emergency Landing In Northern Niger: https://t.co/ws02RofDYB

— The Aviationist (@TheAviationist) January 24, 2021

Potrivit US Africa Command, în acest timp se desfăşoară o investigație pentru a determina cauzele care au dus la apariţia defecţiunii tehnice.

(1/2) A U.S. Africa Command remotely piloted aircraft conducted an emergency landing in the vicinity of Agadez, Niger, Jan. 23. The aircraft experienced a mechanical malfunction while conducting a routine mission in support of operations in the region.

— US AFRICOM (@USAfricaCommand) January 24, 2021

Detalii cu privire la incident sunt foarte puţine, dar imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată că o dronă a armatei SUA, înarmată cu cel puțin o rachetă AGM-114 Hellfire, a aterizat de urgenţă pe un câmp, într-o zonă aridă.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog, drona MQ-1C Grey Eagle este fabricat de compania General Atomics şi este cea mai recentă versiune a seriei de drone Predator.

 

Mai mulţi militari americani se află dislocaţi la Baza Aeriană Nigeriană 201

 

Dronele Armatei SUA sunt operate din baza aeriană Niger 201, situată la aproximativ 5 km sud-est de oraşul Agadez, din 2019, grație unui acord bilateral încheiat între SUA și Republica Niger.

Baza Aeriană Nigeriană 201 este deosebit de utilă pentru desfășurarea de misiuni împotriva grupărilor extremiste şi teroriste din Africa de Vest, precum și din Africa de Nord, inclusiv Boko Haram și al-Qaida din Maghrebul Islamic. În martie 2020, un alta drona MQ-1 a fost pierdută lângă Agadez, Niger.

Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele