Ambasadorul Italiei în Congo, ucis într-un atentat
Autor: Eduard Pascu pe 22 feb, 14:03 | News

Ambasadorul Italiei în Congo, Luca Attanasio, a fost ucis în urma unui atac asupra unui convoi ONU.

Ambasadorul italian Luca Attanasio în Republica Democrată Congo a fost ucis în atacul asupra unui convoi ONU, potrivit unor surse din securitate, care au confirmat informația pentru Anadolu.

Convoiul a fost atacat în jurul orei 10.15 am (08.15 GMT) în timpul unei tentative de răpire în apropierea orașului Kanyamahoro, la câțiva kilometri nord de capitala regională Goma, transmite The Guardian.

Ambasadorul italian, Luca Attanasio, și un polițist militar alături de care călătorea au fost uciși, a declarat ministerul italian de externe într-un comunicat. A treia persoană ucisă este un șofer, au spus surse diplomatice.

Attanasio era șeful misiunii Italiei la Kinshasa din 2017 și a fost numit ambasador în 2019.

Zeci de grupuri armate operează în și în jurul Parcului Național Virunga, care se află de-a lungul granițelor Congo cu Rwanda și Uganda. 

 

 

UPDATE: Italy's envoy in DR Congo Luca Attanasio killed during attack in Virunga park, Congolese side of the gorillas habitat. The other two people killed includes envoy's security detail and driver. Italian foreign affairs ministry has confirmed the info. Detail still emerging pic.twitter.com/hfQl6EFfDl

— The Chronicles (@ChroniclesRW) February 22, 2021
Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele