A claxonat să își ia rămas bun. Un membru ISIS a detonat din greșeală mașina în care se afla, ucigând un număr mare de jihadiști
Autor: Tudor Curtifan pe 13 feb, 22:31 | Irak

Un membru ISIS a detonat din greșeală mașina capcană în care se afla, provocând moartea unui număr mare de luptători ai Statului Islamic.

Un atentator sinucigaș membru al ISIS a ucis 21 de luptători ai organizației teroriste, inclusiv pe el, după ce a declanșat accidental explozia unui automobil capcană, în Irak, potrivit Radio România Actualități.

Comandantul militar local din regiunea Samara a declarat că, aparent, atentatorul a apăsat din greșeală claxonul vehiculului pentru a-și lua astfel rămas bun de la camarazii săi militanți, uitând că dispozitivul era conectat la bombă.

Amintim că în 2019 s-a proclamat înfrângerea grupării jihadiste Stat Islamic în Siria şi sfârşitul califatului său auto-proclamat, dar pericolul reprezentat de ISIS persistă. Militanții Statului Islamic sunt încă prezenţi în zone răzleţe în Irak şi în zona deşertică din centrul Siriei.

După o perioadă de relativ calm, Statului Islamic a revenidicat dublul atac sinucigaș soldat cu cel puţin 32 de morţi și peste 100 de răniți, comis într-o piaţă din centrul Bagdadului, la data de 21 ianuarie 2021. Atacul de atunci a fost cel mai grav care a avut loc în capitala Irakului în ultimii trei ani. Cel mai recent atac sinucigaş soldat cu morţi a avut loc în capitala irakiană în ianuarie 2018, tot în Piaţa Tayaran, ucigând cel puţin 27 de oameni.

Te-ar putea interesa și...
Irak Vezi toate articolele